Annons:

Annons:

Air France strejkar – kostad 25 miljoner euro per dag

Ungefär en tredjedel av franska flygbolaget Air Frances flighter ställdes in på lördagen, till följd av en strejk hos piloter, kabinpersonal och markpersonal, skriver Dagens Industri.

Personalen kräver sex procents löneförhöjning, medan arbetsgivaren har erbjudit en procent.

Flygbolaget varnar för att varje strejkdag kostar 25 miljoner euro, pengar som borde användas till nya flygplan och att skapa arbetstillfällen. Facken å sin sida menar att de borde få ta del av löneförhöjningar, efter en frysning av lönerna sedan 2011, vilket lett till att flygbolaget kunnat redovisa vinstsiffror igen.

35 procent av medeldistansflygen från flygplatsen till Charles de Gaulle norr om Paris ställs in, liksom 25 procent av långdistansflygen generellt, och 30 procent av inrikesflygen.

Om parterna inte kommer överens väntar nya strejker den 10, 11, 17, 18, 23 och 24 april, rapporterar flygbolaget på sin hemsida. Detta är den femte strejken bara i två månader.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
eCommerce Generalist med placering i Stockholm
Sista ansökningsdag:
25 April, 2018
VD Visit Dalarna
Sista ansökningsdag:
22 April, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018