Annons:

Annons:

Detta har hänt i Norwegian

Förra veckan började AIG som äger British Airways att köpa in sig i Norwegian. Affären satte igång stor internationell rörelse. Vi har sammanställt det viktigaste.

Flygkoncernen IAG:s intresse för lågkostnadsbolaget kan ses som ett led i att minska konkurrensen, enligt SvD Näringslivs Tomas Augustsson. Det potentiella budet är samtidigt goda nyheter för SAS-aktien, enligt DI:s Magnus Dagel. Även SAS börskurs gick upp rejält förra veckan.

Uppköpsplanerna kan bero på att British Airways vill minska konkurrensen på den lönsamma verksamhet med flygningar över Atlanten.

Sammantaget har Norwegian-aktien stigit med drygt 50 procent på en vecka. Men det är inte bara IAG är intresserade. Även Ryanair skulle kunna vara en potentiell köpare av Norwegian, enligt en analys från Nordea Markets.

Flygbolaget Norwegians storägare och vd Bjørn Kjos har inga planer på att sälja sitt innehav i bolaget.

Men:

”Allt är till salu till rätt pris, heter det”, säger han.

Oavsett vad som händer så är budet ett styrkebevis för flygbolaget som många tror ska gå i konkurs i sommar. En avgörande faktor för Norwegian är om bolaget får börja flyga över Ryssland. Då skulle de asiatiska resenärerna få en bättre väg till Europa och Nordamerika. Just nu ser det inte så ljust ut med kriget i Syrien och den ryska spionen som blev förgiftad, men det kan svänga snabbt i den internationell politiken.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
eCommerce Generalist med placering i Stockholm
Sista ansökningsdag:
25 April, 2018
VD Visit Dalarna
Sista ansökningsdag:
22 April, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018