Annons:

Norwegian stänger Las Vegas-rutter

Norwegian uppger att flygbolaget stänger samtliga linjer till Las Vegas från mars 2017. Sommarhettan i den amerikanska spelstaden uppges ligga bakom beslutet. Trafiken ska återupptas hösten 2017.

I november 2015 öppnade Norwegian direktflyg från Stockholm, Köpenhamn och London Gatwick till Las Vegas, och den 1 november i år lyfter det första planet från Oslo till las Vegas. Nu meddelar flygbolaget att samtliga linjer mellan Europa och den amerikanska spelstaden stänger från mars nästa år.

– Det är korrekt att vi tillfälligt stänger rutterna till Las Vegas, säger Norwegians danska informationschef Daniel Kirchhoff till check-in.dk.

Orsaken uppges inte vara dålig biljettförsäljning utan sommarhettan i Las Vegas. Norwegian går dock inte närmare in på hur de höga temperaturerna gör det olämpligt att flyga till Las Vegas under sommaren, men enligt informationschefen ska hettan bland annat ha orsakat flygbolaget ett antal förseningar. Det är detta som ligger bakom beslutet att lägga ner rutterna under sommarhalvåret.

Norwegian planerar dock att öppna Las Vegas-rutterna igen till vintersäsongen 2017/2018.

– Vi är mycket nöjda med responsen från kunderna. Därför ska vi öppna ruterna igen under andra halvan av 2017, säger Daniel Kirchhoff.

2 kommentarer

  1. Erik: Hm. Visste inte Norwegian att det är varmt i Las Vegas på sommaren? Och är det inte varmt i Bangkok? Mysteriet tätnar.
  2. Pelle: Money, money, money...
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024