Annons:

Apollo bjuder på Covid-19-test till alla kunder!

En del länder kräver nu att resenärer kan visa upp att de inte har en pågående Covid-19 infektion (så kallad PCR-test) för att få resa in i landet. Men att PCR-testa sig är kostsamt och som resenär kan det vara svårt att hitta tid för provtagning och hinna få svar innan avresa. Därför ser nu Apollo tillsammans med partnern Vårdkuriren till att alla Apollos resenärer till berörda länder får testa sig och garanteras svar i tid inför avresa, enligt ett pressmeddelande.

– När kraven på testning infördes insåg vi snabbt att detta skulle bli besvärligt och dyrt för våra kunder. Därför påbörjade vi direkt arbetet med att hitta en partner som kunde hjälpa oss att skapa en lösning nu på kort sikt, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo i ett pressmeddelande.

Den mest aktuella destinationen är Grekland, där myndigheterna den 17 augusti gick ut med att negativa PCR-test krävs för alla svenska resenärer innan ankomst. Testet måste tas max 72 timmar innan ankomst och förutom att bjuda på PCR-test garanterar Apollo nu också att alla de som bokat och genomfört provtagning enligt anvisningarna ska få komma iväg, alternativt omboka om provsvaret för någon i bokningen visar sig vara positivt eller försenat.

– Det är otroligt viktigt för oss att stötta våra små och stora hotellägare ute i världen så att de också tar sig igenom den här krisen. Det är fantastiska hotell som tar så bra hand om våra kunder som det bara går i dessa tider, men de har ofta inte tillräckligt med besparingar. Det är en av anledningarna till att vi valt att gå in ocb betala för testerna så att vi under hösten kan fortsätta resa till Grekland och andra länder som har krav på PCR-test även om det blir ett mindre program. Vi ser det som en del av vårt hållbarhetsarbete, säger Erika Butterworth i ett pressmeddelande.

Alla kunder som berörs av testningskravet har informerats och fått instruktioner via email om hur de ska boka sin tid för provtagning.

Flera länder har redan infört eller förväntas införa detta krav under hösten såsom Madeira, Egypten och Dubai. Apollos har därför valt att bjuda på kostnaden för PCR-test till alla berörda resenärer inom Apollos charterprogram under 2020.

2 kommentarer

  1. Jonna: TUI gjorde det ifrån första dagen såg jag när jag sökte resa till Kreta. Apollo dröjde ett tag.
  2. Janet: Fast de som inte framgår är att, ja de bjuder på testen, i 3 större städer i sverige! Så om du inte kan ta dig till Stockholm, Göteborg eller Malmö mindre än 72 timmar innan flygresa så får du själv bekosta testet!!!
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024