Annons:

BRA flygs ägare om krisen: “Det är politikernas fel”

Idag kom beskedet att BRA flyg ska avveckla sin flotta med jetplan och över 350 personer får lämna bolaget. Det finns uppgifter att hela BRA flyg är under avveckling, men det dementeras kraftigt av både informationsansvarig Jim Hofverberg och ägaren Per G Braathen till Travel News. - Det är en nedgång i marknaden och då får vi anpassa oss till detta. Alla som arbetar med jetplanen kommer att få sluta, piloter, kabinpersonal, tekniker och administrativ personal. Det är trist för alla som måste lämna oss, men jag är ingen politiker som kan ändras deras beslut.

Inrikesflyget har haft en klart vikande trend det senaste året.

– Detta är vad politikerna vill och har bestämt. Våra turbopropellerflygplan drar mindre bränsle, flyger på lägre höjd och är mycket bättre för miljön. Turtätheten mellan Bromma och Landvetter och Bromma och Sturup kommer att vara den samma, fast med mindre flygplan.

Processen att fasa ut jetplanen börjar nu och kommer att ta tolv månader. Det är ingen vild gissning att med färre stolar i kabinen kan bolaget pressa upp priset och skapa en bättre lönsamhet. Per G Braathen vill inte diskutera lönsamhet och hur besparingar slår nu, men i en tidigare intervju med Travel News har han sagt att bolaget gick med 70 miljoner i förlust förra året.  

En kommentar

  1. Subscriber User: Vad praktiskt att man kan skylla sina tillkortakommanden på politikerna. SAS har väl påverkats av samma politiker, men har däremot gått ganska bra de senaste åren och hämtat sig rejält efter konkurshotet i nov 2012. De tjänade också några miljarder förra året. Det handlar mer om hur dåligt Per själv gjorde analysen och genomförandet vid sammanslagningen av Sverigeflyg och Malmö Aviation.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024