Annons:

First Camp köper stor konkurrent i Danmark

Danmarks två ledande campingkedjor blir en. First Camp fortsätter sin tillväxtresa och förvärvar den danska campingkedjan CampOne. Genom affären övertas fyra destinationer med en samlad årlig omsättning på knappt 50 miljoner SEK, enligt ett pressmeddelande.

First Camp har sedan tidigare nio destinationer i Danmark med varumärket First Camp, samt Jesperhus Feriepark, en av Danmarks populära semesterdestinationer för barnfamiljer. Genom förvärvet av CampOne växer verksamheten i Danmark med fyra nya destinationer. Ägarskapet för den femte CampOne-destinationen, Assens Strand, förblir med Per och Gitte Blaabjerg men under nytt varumärke. CampOne kommer att ägas av United Camping Campsite HoldCo AB, ett systerbolag till First Camp Group AB och ägandet ligger därmed utanför obligationsstrukturen i First Camp Group AB.

”CampOne har välskötta och populära destinationer och vi är väldigt glada över att Per och Gitte gett oss förtroendet att överta deras livsverk. De har gjort ett fantastiskt jobb med att utveckla CampOne och vi ska göra vårt bästa för att vårda och fortsätta utveckla destinationerna. Som vanligt kommer vår framtida utveckling ske utifrån gästernas synpunkter och sommaren 2023 gäller ’business as usual’ där CampOne-varumärket behålls”, säger First Camps koncernchef Johan Söör i ett pressmeddelande.

Säljaren Gitte & Per Blaabjerg kommenterar:

”Vi har valt att sälja CampOne till den välkända skandinaviska campingkedjan First Camp. Vi valde First Camp för att säkerställa att CampOne förblir i kapitalstarka händer, som har goda möjligheter och stor erfarenhet för att kunna vidareutveckla CampOne.

Vi vill gärna ta tillfället i akt att tacka våra många gäster som har besökt våra campingplatser – några har till och med varit med oss ända sedan starten 1992. Utan er hade denna resa aldrig varit möjlig.”

Ola Bååth, investeringschef i First Camp, tillägger: ”Med förvärvet av CampOne kommer en portfölj av välinvesterade destinationer på mycket attraktiva lägen. På sikt ser vi stort värde i att fortsätta utveckla CampOne destinationerna i samma anda som familjen Blaabjerg gjort, med kvalitet och gästnöjdhet i fokus.”

Tillträde är beräknat till månadsskiftet mars/april. Någon köpesumma är inte kommunicerad.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024