Annons:

Annons:

Bromma flygplats hotas i politiska förhandlingar

Enligt Dagens Industri vill Socialdemokraterna avveckla Bromma flygplats tillsammans med MP i Stockholms stad. Förhandlingar pågår för att hitta en ny majoritet i Stadshuset. De kämpar för att rädda det rödgröna samarbetet i Stockholm.

Socialdemokraternas Karin Wanngård är villig att gå MP till mötes när det gäller Bromma flygplats och arbeta för en avveckling av flygplatsen, under förutsättning att Arlanda samtidigt byggs ut.

Och för att snabbt komma igång med bygget av en ny stadsdel på området när avtalet för flygplatsen löper ut 2038, är det viktigt att ett nytt styre i Stockholm redan nu startar det arbetet, anser Karin Wanngård.

”Vi tror att man skulle kunna bygga ungefär 35 000 lägenheter där, det är ett jättestort område”, säger hon.

Trots budet från Socialdemokraterna har Miljöpartiet valt att fortsätta förhandlingarna med alliansen. Hur överläggningarna går är oklart, men enligt Karin Wanngård är det till slut MP:s medlemmar som måste bestämma vilken väg partiet ska gå, skriver Di.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019