Annons:

Annons:

Bromma flygplats hotas i politiska förhandlingar

Enligt Dagens Industri vill Socialdemokraterna avveckla Bromma flygplats tillsammans med MP i Stockholms stad. Förhandlingar pågår för att hitta en ny majoritet i Stadshuset. De kämpar för att rädda det rödgröna samarbetet i Stockholm.

Socialdemokraternas Karin Wanngård är villig att gå MP till mötes när det gäller Bromma flygplats och arbeta för en avveckling av flygplatsen, under förutsättning att Arlanda samtidigt byggs ut.

Och för att snabbt komma igång med bygget av en ny stadsdel på området när avtalet för flygplatsen löper ut 2038, är det viktigt att ett nytt styre i Stockholm redan nu startar det arbetet, anser Karin Wanngård.

”Vi tror att man skulle kunna bygga ungefär 35 000 lägenheter där, det är ett jättestort område”, säger hon.

Trots budet från Socialdemokraterna har Miljöpartiet valt att fortsätta förhandlingarna med alliansen. Hur överläggningarna går är oklart, men enligt Karin Wanngård är det till slut MP:s medlemmar som måste bestämma vilken väg partiet ska gå, skriver Di.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
MSC Cruises söker 2st resesäljare
Sista ansökningsdag:
26 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Senior Direct Sales and Servicing Agent
Sista ansökningsdag:
11 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019