Annons:

Annons:

Elektronisk utrustning måste checkas in USA-flyg

Passagerare som flyger till USA från vissa länder i Mellanöstern och i Afrika kan förbjudas att ta med elektronik större än en mobiltelefon in i kabinen. För Royal Jordanian Airlines har förbudet redan trätt i kraft.

Royal Jordanian Airlines från Jordanien har med omedelbar verkan infört ett förbud mot att ta med elektronisk utrustning i kabinen på flygen till USA. Enligt flygbolaget sker detta efter instruktioner från de amerikanska myndigheterna, skriver check-in.dk. Förbudet,som gäller inledningsvis på flygningar från Amman till New York, Chicago, Detroit och Montreal, omfattar all elektronisk utrustning förutom mobiltelefoner. Bärbara datorer, kameror och dvd-spelare är exempelvis förbjudna i kabinen och måste checkas in.

Enligt tidningen The Guardian, som hänvisar till ett internt ”konfidentiellt” mejl från den amerikanska transportmyndigheten (TSA) har de reglerna skickats ut till flygbolag i 13 länder.

BBC uppger att det rör det sig om nio flygbolag och tio flygplatser. Stora flygplatser i Kairo, Riyadh och Istanbul pekas ut som de där de nya riktlinjerna gäller, skriver TT.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019