Annons:

Myndigheter fortsätter granska krisande Boeing

Flygplanstillverkaren Boeing överväger att låna runt 5 miljarder dollar, motsvarande 47 miljarder kronor, för att få fart på affärerna efter problemen med olycksmodellen 737 Max, skriver Wall Street Journal. Myndigheter granskar inte bara den mjukvara som pekats ut som orsaken till de två dödskrascher som kostat hundratals personer livet, utan även andra åtgärder kan behöva genomföras för att planet 737 Max ska få lyfta. Det skriver New York Times.

Enligt New York Times uppgifter kan två buntar av ledningar sitta för nära varandra vilket kan orsaka kortslutning som i sin tur kan leda till en krasch om det inte hanteras korrekt av piloten. Boeing säger att felet går enkelt att åtgärda, om det behövs.

Amerikanska myndigheter kan tvinga alla amerikanska piloter som ska flyga ett Boeing 737 Max att öva i en simulator, skriver Wall Street journal med hänvisning till källor.

Ett sådant krav har tidigare avvisats av amerikanska myndigheter, men nu är frågan på tapeten igen.

En sådan åtgärd innebär en extra kostnad och mer tidsåtgång för flygbolagen.

Flygplanstillverkaren Boeing överväger att låna runt 5 miljarder dollar, motsvarande 47 miljarder kronor, för att få fart på affärerna efter problemen med olycksmodellen 737 Max, skriver Wall Street Journal.

Underhålls- och kompensationskostnaderna har skjutit i höjden sedan Max-planen fick flygförbud i mars förra året. Enligt WSJ överväger företaget även att kapa kostnader genom att dra ner på utgifter, frysa nya uppköp, samt dra ner på forskning och utveckling.

En kommentar

  1. Flygplansnisse: Hej reportern... ni är inte helt snälla. Ni kan inte skriva så här: "Den ledning eller vajer, som håller planets bakdel...". Det är ju ingen ledning som "håller" planets bakdel. Inte vajer som "håller" planets bakdel heller. För fasiken, då har ni ju ingen koll på hur ett flygplan är konstruerad och sprider ju ännu mera oro. Ni ska vara en seriös branschaktör!
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024