Annons:

Österrike förbjuder billiga flygbiljetter

Österrikes blågröna regering sätter stopp för billiga flygbiljetter och sätter en minigräns på 40 euro samt ytterligare begränsningar. ”Superbilliga flygbiljetter undergräver klimatpolitiken och lönestandard”, kommenterade miljöminister Leonore Gewessler.

De nya avgifterna och förbuden avslöjades i samband med presentationen av krispaketet för Austrian Airlines, som ett led att göra flyget mer klimatvänligt.

”Det kommer inte längre vara möjligt att erbjuda biljetter som är billigare än kostnaden”, klargjorde miljöministern för tv-stationen RTL.

Utöver minimipriset kommer alla flygresor under tre timmar där det finns ett tågalternativ som tar kortare tid att förbjudas, vid flygdistanser som är kortare än 350 kilometer tillkommer en avgift på 30 euro.

”Vi blir ett föregångsland”, sa Leonore Gewessler och menade att det var spiken i kistan för ”en euro-biljetten”.

Austrian Airlines kan räkna med ett totalt stöd på 600 miljoner euro, där 450 miljoner kommer från staten och resterade belopp från Lufthansa, som är storägare.

4 kommentarer

  1. Eva-Lena Vretare: Bra!
  2. Berit: Jättebra!
  3. Anonym: MYCKE BRA, = Ett dåligt exampel i Swedn e UBER
  4. John Doe: Varför förbjuda? Klart vi måste uppfostra den okunniga pöbeln till sanna miljötalibaner i god miljöpartistisk anda.