Annons:

Annons:

Risk för flygkaos i Europa – flera strejker varslade

När storhelgerna är över bryter flygkaoset ut i Europa. Räkna med kalabalik när det strejkas på flygplatserna i Spanien och Italien i veckan. I Tyskland bröt strejk ut redan i måndagsmorgonens rusning, skriver Expressen.

Det ser ut att bli en mycket jobbig vecka för den europeiska flygtrafiken.

Ett flertal strejker är varslade och det började redan på måndagsmorgonen då säkerhetspersonalen på Tegelflygplatsen i Berlin gick ut i strejk, rapporterar The Independent.

Redan på tisdagen fortsätter eländet, fast då i Spanien. Där har Ryanairs kabinpersonal varslat om strejker inte bara på tisdagen utan även på torsdag och söndag. Ryanair påstår att bolagets spanska trafik inte kommer att påverkas alls, men uppmanar resenärerna att vara på plats minst två timmar före avgång.

På fredag är det Italiens tur. Där har trafikledarna beslutat strejka under veckans mest ansträngda eftermiddag i flygsammanhang, nämligen fredag kockan 13 till 17. Räkna med stora förseningar inom såväl inrikes som utrikesflyget.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019