Annons:

HNA har över 70 procent av Rezidor

Den kinesiska hotelljätten HNA Group har 70,4 procent av Rezidor efter den andra förlängda acceptperioden i det budpliktsbud som lades i december 2016.

Det skriver nyhetsbyrån Direkt och hänvisar till ett pressmeddelande.

När erbjudandet offentliggjordes den 22 december 2016 hade HNA 51,3 procent i Rezidor. Vid utgången av den första förlängda budperioden, den 24 mars 2017, hade HNA 67,7 procent.

HNA har inte förvärvat några Rezidor-aktier utanför erbjudandet. HNA kan komma att förvärva ytterligare aktier i Rezidor på marknaden, enligt pressmeddelandet.

Det erbjudna vederlaget om 34,86 kronor per aktie kommer att justeras om Rezidor genomför en utdelning eller annan värdeöverföring innan likvid redovisats inom ramen för erbjudandet och kommer följaktligen att minskas med ett motsvarande belopp per aktie för varje sådan utdelning eller värdeöverföring.

Rezidors styrelsen har föreslagit att årsstämman, som äger rum den 28 april 2017, ska besluta om att dela ut 8,5 miljoner euro till Rezidors aktieägare, motsvarande 0,05 euro per aktie och den föreslagna avstämningsdagen är den 3 maj 2017.

Om årsstämman beslutar i enlighet med förslaget och HNA inte har utbetalat vederlaget i erbjudandet före avstämningsdagen, kommer aktieägare som har accepterat erbjudandet att erhålla utdelning för aktier som har lämnats in i erbjudandet. I sådant fall kommer det erbjudna vederlaget att minska med ett belopp motsvarande utdelningen, heter det i pressmeddelandet.

Utbetalning av vederlaget i budet är villkorat av att HNA erhåller samtliga erforderliga tillstånd, godkännanden, beslut och andra åtgärder från myndigheter eller liknande för utbetalningen av vederlaget.

I avvaktan på uppfyllandet av villkoret för utbetalningen av vederlaget, senarelade HNA Sweden den 6 april 2017 det preliminära datumet för utbetalning av vederlaget till omkring den 9 juni 2017. Med anledning av att utbetalningen av vederlaget har senarelagts, har aktieägare som har accepterat erbjudandet möjlighet att återkalla avgiven accept.

LÄS OCKSÅ:
Storägare lämnar Rezidor

Ägaruppror på Rezidor

Turbulent år för Rezidor

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024