Annons:

Smått men citynära hos HTL

Beige, små och trånga. Det låter kanske inte så lockande, men det är så Scandic marknadsför rummen i sitt nya hotellkoncept HTL. Hotellkedjan väljer dock de något mer säljande termerna: en lugn monokrom färgskala, inga onödiga ytor och smart inredningsdesign.

– Eftersom man jobbar lika bra med sin laptop i sängen är skrivbordet borta. Garderoberna har ersatts med smarta krokar och hängare på väggarna och under sängen får det plats två 80-litersresväskor. Kort sagt: vi kombinerar funktionalitet med design och tar vara på ytorna maximalt, säger Joachim Högefjord, vd för HTL, när TN besöker hotellkedjans showroom.
Han visar de två eluttagen och USB-uttaget på sängkanten vid huvudhöjd och dimspottarna i taket som självklart styrs från sängen. Vidare demonstrerar han badrummets belysning som han liknar vid den som skådespelarna har vid sina speglar i logen och berättar om incheckningen som gästerna ska sköta själva vid obemannade incheckningsdiskar, där man får en kodnyckel eller en mobilnyckel.
– Vi skrotar receptionen. Personalens roll blir att vara värdar och värdinnor, säger Joachim Högefjord och pekar på det stora fotografiet på visningsrummets vägg som har tydlig storstadskänsla. Så ska det se ut i alla rum på alla hotell, en annan viktig hörnsten för HTL-konceptet är nämligen läget.
– Det handlar om cityhotell till bra priser. Målgruppen är moderna och individuella resenärer som vill bo centralt utan att behöva punga ut med en massa pengar. Affärsresenärer och privatresenärer är lika välkomna, vi riktar oss inte mot den ena gruppen mer än den andra, säger Joachim Högefjord.
Vad innebär bra priser?
– Vi kommer att ligga 25 till 30 procent lägre än vad motsvarande hotell i området kostar.
Det första HTL-hotellet ska slå upp portarna den 2 maj i år. Det ska ha 275 rum och löper genom tre byggnader på Kungsgatan mitt i Stockholm. Nästa hotell kommer också att ligga centralt i den svenska huvudstaden, i hörnet Upplandsgatan/Wallingatan. Ytterligare fyra–fem hotell är på gång, förhandlingar med fastighetsägare pågår. Var vill dock inte Joachim Högefjord avslöja, men han säger att hotellkedjan ska vara närvarande i de nordiska huvudstäderna.
– Jag kan säga så mycket att vårt tredje hotell inte kommer att ligga i Sverige. Som det ser ut nu i alla fall.
HTL har i nuläget fem anställda som jobbar med att utveckla konceptet och färdigställa det första hotellet.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024