Annons:

Grattis Tommy Swanson 70 år: ”Resebranschen är det roligaste som finns”

Idag fyller en legend i reseindustrin 70 år: Tommy Swanson, alltid med ett ben i Osby och ett i USA. Travel News mejlade över några frågor.

Grattis Tommy Swanson, du är 70 år idag. Hur ska du fira?

Lite lugnt i dessa tider. I helgen åker familjen till ett par trevliga ställen i Västergötland för god mat och dryck

Du har haft Swansons resebyrå i 43 år. Tröttnar du aldrig?

Har varit med om 16 procents devalvering, dollarkurs 3.96-10.45, orkaner, jordbävningar, 11 september och pandemi, men resebranschen är ändå det roligaste som finns, fantastiskt spännande och kul.  Svårt att släppa.

Vad är roligast?

Alla möten med människor. Branschen har nog de trevligaste medarbetarna av alla branscher. Vi jobbar ju också med resor där alla kunder har en positiv förväntan och kan man leva upp till förväntningarna får man en härlig respons, som är belöning nog. Extra kul att få positiv respons från omgivningen, tänker på Grand Travel Award där vi ofta uppmärksammats.

Varför ska man  resa med er?

Vi har alltid haft samma mål att leverera en högklassig produkt baserat på kunskap och kvalitet. Solida och pålitliga även i motgångar.

Hur har ni klarat pandemin?

USA skall öppna upp i början av november. Det blir då 20 månader utan en enda avresa. Tråkigt och sorgligt att i det närmaste halvera antalet medarbetare. Vi har en väldigt hög soliditet och har alltid kunnat agera utifrån en trygg ekonomi. Vi har gjort alla återbetalningar inom föreskriven tid oavsett om leverantörerna återbetalt eller ej. Vi hoppas nu när allt öppnar upp igen att kunderna kommer ihåg detta.

Berätta om läget just nu i reseindustrin i Sverige?

Tror inte att allt blir som vanligt igen. Resemönster kommer att ändas och resenärerna kommer förmodligen att göra färre resor men mer innehållsrika och omfattande, vilket bör gynna bland annat oss. Blir nog också en viss konsolidering i flera delar av branschen när de flesta bolag är sargade.

Reseindustrins största utmaning?

Att anpassa sig för nya resemönster. Att kunna skapa resor som lever upp till nya miljökrav så att resenärerna fortsatt kan uppleva världen utan att ha dåligt samvete

Namn: Tommy Swanson

Titel: VD

Familj: Hustru Ylva, sönerna Christopher och Christian

Bor: Osby

Senaste resa: Förra veckan till Los Angeles och turistmässan IPW i Las Vegas. Härligt att flyga igen och att få besöka USA.

Flygbolag som jag åker helst med: Reser gärna nonstop men besviken på många flygbolag efter hur man hanterat återbetalningar i sviterna av pandemin.

Favoritdestination: Måste ju säga USA, men det finns så mycket fantastiskt i världen.

Min drömresa: Bröllopsresan till Söderhavet för 40 år sedan.

Detta vet vi inte om dig: Det mesta av livet har handlat om resor och att visualisera vår affärside, tänker på Fort Swanson och dess häftiga inredning. Men är hyfsat ok vid grillen.

9 kommentarer

  1. David Karlsson: Stort grattis Tommy!
  2. Pelle Krigström: Stort GRATTIS, Tommy💐🥂 Krigar’n
  3. Charlie Lagerberg: Grattis Tommy - det blir bara bättre!
  4. Göran Nilsson: Stort grattis på dagen och välkommen i klubben 70+
  5. Pia Ockedal: Stort GRATTIS 🎶🎵🎼💐🎂Hoppas dagen din blir precis som du önskar dig.
  6. Mikael Kraft: Grattis Tommy, du har alltid varit en idol för mig. Du har varit så seriös och bara jobbat med kvalité. Otroligt vilka fina medarbetare du dessutom haft. De måste präglats av dig. Ha en fin födelsedag.
  7. Roger: Grattis Tommy!
  8. Zygge: Sent GRATTIS
  9. Marianne Sahlén: HiPpHiPpHuRrA 🎶 🌷 🎶 👑
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024