Annons:

Domaren har godkänt SAS-lånet, men hyser tvivel

Konkursdomaren Michael Wiles i New York godkände krislånet till SAS, men inte utan reservationer.

“Med domstolens godkännande av vår DIP-finansiering tar vi ett viktigt steg framåt i vår chapter 11-process”

Enligt Bloomberg ventilerade Wiles sin skepsis mot den ”ovanliga” uppgörelsen, där det amerikanska riskkapitalbolaget Apollo Global Management lånar ut motsvarande 7,1 miljarder kronor till SAS.

– Ärligt talat hyser jag fortfarande en del tvivel kring hela den här idén, sa han enligt nyhetsbyrån.

Wiles menade bland annat att upplägget liknar ett där SAS säljer optioner på aktier som inte ännu existerar, något han bedömde som juridiskt diskutabelt.

Anko van der Werff, SAS vd.

Anko van der Werff, VD och koncernchef för SAS, säger i ett pressmeddelande:

“Med domstolens godkännande av vår DIP-finansiering tar vi ett viktigt steg framåt i vår chapter 11-process. DIP-finansieringsavtalet med Apollo ingicks efter en omfattande och konkurrensutsatt urvalsprocess som vi genomförde för att uppnå bästa möjliga finansiering för SAS, och vi är glada att det nu är godkänt av Domstolen. Jag vill tacka våra medarbetare för deras hårda arbete och engagemang samt våra affärspartners för deras fortsatta stöd genom denna process. Vi fortsätter att göra framsteg med SAS FORWARD-planen och vårt arbete med att bygga ett konkurrenskraftigt och ännu bättre flygbolag för våra kunder.”

Om Apollo Global Management

Apollo Global Management är enligt ett pressmeddelande en ledande alternativ kapitalförvaltare, med huvudkontor i USA och global verksamhet. Apollo är börsnoterat på New York Stock Exchange (NYSE: APO). Apollo har mer än trettio års erfarenhet av att investera och samarbeta med ledningsgrupper för att bygga och transformera deras verksamheter. Apollo erbjuder bolag innovativa finansieringslösningar och stöd för att finansiera deras tillväxt och för att positionera verksamheter för långsiktig framgång.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024