Annons:

En miljard pumpas in i skidanläggningar

Nästan en miljard kronor investeras i år i landets skidanläggningar.

Sveriges skidanläggningar fortsätter att satsa offensivt. De investeringar som redan är planerade inför den kommande säsongen uppgår till drygt 900 miljoner kronor.
– Lindvallen i Dalarna satsar över en kvarts miljard på äventyrsanläggningen Experium. Andra exempel är värmländska Branäs, jämtländska Bydalsfjällen och Kåbdalis i Norrbotten, som bland mycket annat bygger ut nedfarter, liftar och boende, säger Hans Gerremo, vd på SLAO, Sveriges Liftanläggningars Organisation.
Sammanlagt planerar landets skidanläggningar för investeringar på drygt 900 miljoner kronor inför och under den kommande säsongen. Det handlar exempelvis om nya liftar, snökanoner, förbättrade pister och fler bäddar.
Generellt brukar två tredjedelar av investeringarna gå till boende och infrastruktur, medan resterande tredjedel går till system för snöproduktion, liftar och nedfarter.
Under den senaste vintersäsongen ökade liftkortförsäljningen med 16 procent.
– En tydlig trend är att antalet utländska turister ökar i skidbackarna. I Åre kommer numera var fjärde besökare från utlandet, säger Hans Gerremo.
I Dalarnas län investeras mest i skidanläggningarna, med sammanlagt 645 miljoner kronor. Jämtland följer med 133 miljoner kronor, följt av Värmland med 71 miljoner kronor, Gävleborg med 28, Norrbotten med 22 och Jönköping med 8 miljoner kronor.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024