Annons:

Annons:

Högt tryck på julresorna

Det är stor efterfrågan på julresorna i år och många resor är fullbokade.

Det är TT som har undersökt bokningsläget för resandet i jul. Hos SJ är flera resor redan fullbokade. Tågbolagets största målgrupp är stockholmare som reser ut i landet för att fira jul. För att möta efterfrågan har SJ kopplat på extravagnar på vissa dag- och nattåg, en åtgärd som dock inte går att genomföra på snabbtåg.

Sträckorna Stockholm-Jämtland och Stockholm-Sundsvall är i princip slutsålda trots extravagnar, åtminstone den 22 eller 23 december då efterfrågan är som störst.
På sträckan Stockholm-Malmö är i dagsläget 70 procent av stolarna bokade jämfört med 60 procent vid samma tid i fjol.

Hos Swebus har 16 procent fler bokat julresa i dagsläget jämfört med samma tid i fjol. Swebus har satt in 101 extra avgångar de dagar då trycket är som högst.

Hos SAS är efterfrågan extra stor på resor till Norrland, i övrigt är bokningsläget ungefär som det brukar. Flygbolaget har dock lite större kapacitet i år än i fjol, uppger presschefen Fredrik Henriksson för TT.

BRA har ökat antalet avgångar med åtta procent jämfört med i fjol och säger att det fortfarande finns lediga biljetter på de flesta sträckorna.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA