Annons:

Annons:

Rekordsommar för Hertz

Hertz Biluthyrning kan se tillbaka på en rekordsommar där augusti var den enskilt bästa månaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hertz Biluthyrning ökade omsättningen med 11 procent i augusti jämfört med samma månad i fjol. Största ökningen noteras på Arlanda och Landvetter samt på innerstadskontoren i Stockholm och Göteborg.

Hittills i år har varumärket Hertz ökat sin omsättning med 7 procent jämfört med 2015.

– Vi märker att efterfrågan på hyrbil ökar, framför allt under sommaren. I augusti förra året hade vi för första gången i Hertz historia en omsättning på över 100 miljoner kronor under en enskild månad. Nu upprepar vi den bedriften med en omsättningsökning på 11 procent under augusti, säger Niklas Siljeblad, vd på Hertz Biluthyrning.

Andelen utländska kunder ökade den här sommaren med 14 procentenheter hos Hertz. Flesta kommer från Tyskland, följt av Storbritannien och USA.

Det är dock andelen turister från de baltiska länderna som ökar mest, medan hyrestagare från i Ryssland svarar för den största minskningen. Det framgår av ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019