Annons:

Starkt tryck efter resor till USA

Trycket efter resor till USA är riktigt starkt just nu. I takt med att pandemin har avtagit en aning på vissa håll är det numera möjligt att resa till en stor del av världens länder, även om det i många fall avrådes att göra det.

Om du planerar att åka till USA under den närmaste tiden finns det dock en hel del saker som kan vara bra att tänka lite på. Nedan går vi igenom 4 av de viktigaste sakerna.

4 saker du bör tänka på om du vill åka till USA inom den närmaste framtiden:

Nedanstående är endast exempel på viktiga saker att tänka på:

Se till att du är vaccinerad och har vaccinpass

Du måste för närvarande vara vaccinerad för att kunna resa till USA. Alla resenärer måste även kunna visa upp ett negativt covidtest. Det finns dock vissa undantag för de som är under 2 år gamla. 

Se till att du planerar i god tid, och skaffar ett giltigt covidtest som du kan visa upp för myndigheterna.

Håll dig uppdaterad med den senaste informationen

I takt med att förhållandena angående pandemin utvecklas på regelbunden basis måste du hålla dig uppdaterad med den senaste informationen. Detta gäller inte minst om du planerar att resa till USA. Här bör du även känna till att reglerna kan skilja sig mellan olika stater. Därmed är det inte säkert att samma regler gäller i New York som i San Francisco.

Om du planerar en resa till San Francisco för att se sevärdheter som San Quentin kan det därmed vara en bra idé att läsa på lite extra. Alternativet är att du tar del av en annan form av San Quentin, en spelautomat online.

Ta med dig bevis på hur länge du tänker stanna

USA är ganska hårda när det gäller vad du ska göra och hur länge du tänker stanna i landet. Därmed kan det vara en bra idé att ta med bevis på hur länge du tänker stanna i landet, t.ex. visa att du har bokat en returbiljett.

Du bör även kunna visa vart du ska bo någonstans. Om du ska bo hos familj eller vänner kan du t.ex. ge dem ett telefonnummer. Men om du ska bo på hotell kan du visa en bokningsbekräftelse eller kontoutdrag.

Ta del av det allmänna säkerhetsläget

Innan du åker till USA bör du kontrollera det allmänna säkerhetsläget. USA är ett land som tidigare har drabbats av allt från terrorattacker till naturkatastrofer, och du bör vara beredd på att detta kan hända igen när som helst. Här kan du läsa mer om hur situationen ser ut just nu, och vad du kan förvänta dig inom den närmaste framtiden.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024