Annons:

Annons:

Uberpop läggs ner

Den debatterade tjänsten Uberpop läggs ner. Detta efter ett antal domar och vad Uber tycker är ett oklart regelverk.

Uberpop, som innebär att privatpersoner kan bli förare, läggs ner om en vecka. Det skriver DN. Svenska domstolar har vid upprepade tillfällen dömt Uberpop-förare för olaga taxitrafik. I 27 domar har man slagit fast att det rör sig om taxiverksamhet och inte samåkning och 21 förare har dömts. Sverigechefen Alok Alström är kritisk i artikeln till den svenska lagstiftningen och menar att regelverket är oklart. Han säger i DN:

– Vi behöver ett nytt regelverk där samåkning ryms.

Enligt Alok Alström har Uber försökt att stötta de dömda chaufförerna.

– Det här är domar mot enskilda personer, inte mot Uber. Men vi har följt dem under den tid som har varit och det känns tråkigt att enskilda privatpersoner har hamnat i kläm. Vi har försökt stötta dem bäst vi kan.

Samtidigt har rekryteringsprocessen för att skaffa fler förare hela tiden fortsatt enligt DN. ”Tjäna bra med pengar” har varit en slogan i marknadsföringen för att locka fler förare till att använda sig av tjänsten.

Läs mer om vad Travelnews har skrivit om Uberpop här.

2 kommentarer

  1. Nisse: Verkligen på tiden! Att privatpersoner med tveksamma sketteupplägg ska få konkurrera med proffs, måste motarbetas med alla medel. Air BnB borde vara nästa. Svara
    • Anonym: Nej tvärtom. Varför motarbete utveckling som marknaden önskar. Det förökte skivindustrin och det slutade med att det blev digitala musiklösningar till slut men under hela motarbetande tiden uppstod en massa olagliga aktörer eftersom marknaden fanns men ingen laglig lösning. Skapa regelverk för det så finns det en marknad för alla. Kan ju hända att taxi bolagen behöver förnya sig men det kommer vare sig de vill eller inte. Marknaden vill ha denna lösning och vi lever i en demokrati. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019