Annons:

Annons:

VD-byte på Skånes Djurpark

Skånes Djurpark får i mars ny VD då Kasper Schumacher går vidare till en topposition på danska Tivoli, och Glenn André Viste Bøe, som under många år arbetat inom Lund Gruppen, tar över ledarskapet för parken. Kasper Schumacher har under fem intensiva år lett utvecklingen av Skånes Djurpark och parken har genomgått en stor omvandling och utvecklats till ett av Skånes starkaste besöksmål, enligt ett pressmeddelande.

– Kasper har gjort ett mycket bra arbete genom att driva utvecklingen och höja kvalitén på upplevelsen i parken, det är med stolthet vi nu ser hur han rekryteras till en annan hög post inom besöksnäringen i vår region. Vi är även glada över att vi redan har en stark efterträdare i Glenn André Viste Bøe på plats i organisationen och att koncernen genom åren internt har utvecklat den person som ska ta över stafettpinnen och leda arbetet. Att våra medarbetare ska ha möjlighet att växa inom Lund Gruppen är en av våra målsättningar och viktig fråga för oss, säger Mikael Ahlerup, koncernchef för Lund Gruppen som driver Skånes Djurpark sedan 2015.

Glenn André Viste Bøe är 27 år och har genomgått Lund Gruppens ledarutvecklingsprogram under de 12 år som han har arbetat inom koncernen. Som operativ chef har han varit med under samtliga fem år som Lund Gruppen drivit Skånes Djurpark. Under den här tiden har de bland annat utvecklat Fåret Shaun Land, Expedition UPP, Camp Oak och nya starka koncept för att göra påsk, höst och jul till nya populära perioder för Skånes Djurpark.

– Jag är enormt glad för det stöd jag har fått att utvecklas i organisationen. Under det senaste året har Kasper och jag tillsammans med koncernledningen arbetat för att jag ska kunna ta över. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på de goda förutsättningar som finns för Skånes Djurpark och lyfta parken till nästa nivå tillsammans med alla goda kollegor, säger Glenn André Viste Bøe.

Det är med blandade känslor Kasper lämnar tjänsten som VD i Skånes Djurpark:

– Det har varit fem otroligt spännande år och vi har tillsammans gjort en stor omvandling av parken. Jag är så glad för allt vi lyckats genomföra och hur vi på ett lekfullt sätt har fört in äventyr och lärande om djur och natur i allt vad vi gör, säger Kasper Schumacher.

Kasper Schumacher är kvar på Skånes Djurpark till den 20 mars då Glenn André Viste Bøe tar över som VD.

Kommentarer är stängda.