Annons:

Stordalen om virussmällen: Kommer prägla mig hela livet

Coronapandemin och de efterföljande konsekvenserna har slagit hårt mot den norske hotellkungen Petter Stordalen. I en intervju med NRK:s Anne Lindmo berättar han om hur jublet över rekordresultatet 2019 på bara några veckor förbyttes till sömnlösa nätter. – Det är utan tvekan det mest dramatiska jag hoppas att jag någonsin får uppleva. Det kommer att prägla mig resten av livet, säger han. Stordalen sitter nu med en skuld på 10 miljarder norska kronor och har ”sålt ganska mycket av det som går att sälja” för att få in pengar, säger han. – Jag sitter inte på några medel utanför systemet som har någon som helst betydelse. Alla pengar jag har finns i verksamheterna.

6 kommentarer

  1. Anders P: Har Stordalen gett upp eller har hans långivare gett upp? Det är ju måndag och dags att jobba ännu hårdare.
  2. Nicke: Stordalens barn fick över 20 miljarder för ett par år sedan. Vad händer med de pengarna i krisen?
  3. David H.: Allt var kanske en stor PR bubbla....
  4. Anonym: Nicke. Vad har Stordalens barn med saken att göra? Petter har varit fantastisk och slitit hem många skattekronor till Sverige bl.a. Jag känner inte till hans personliga affärer. Men ingen kan säga att han inte är en man som har gjort rätt för sig. Om han nu eventuellt skulle gjort någon form av smart transaktion med sina barn. Tror inte att du har någon kunskap i det. Jag känner som sagt inte Petter Men själv varit i affärsbranchen sedan barnsben. Tycker inte att du skall misstänkliggöra honom. Allra minst utan några fakta
  5. Nicke: Norske hotellmagnaten Petter Stordalen har skrivit över sin förmögenhet på motsvarande 25,7 miljarder till sina barn. Det skedde på Stordalens restaurang Tak i Stockholm i fredags kväll. – Jag är oerhört stolt och glad över att mina barn önskar att vara med och utveckla koncernen i framtiden, säger Stordalen. Stordalen har skrivit över sitt bolag Strawberry Holding AS på sina tre barn. Norske hotellmagnaten Petter Stordalen har skrivit över sin förmögenhet på motsvarande 25,7 miljarder till sina barn. Det skedde på Stordalens restaurang Tak i Stockholm i fredags – Jag är oerhört stolt och glad över att mina barn önskar att vara med och utveckla koncernen Klockan 19.28 i fredags kväll gick en penna runt ett sällskap vid ett av borden på restaurang Tak vid Brunkebergstorg i Stockholm. Petter Stordalen skrev då över sitt bolag Strawberry Holding AS på sina tre barn. Tillgångarna värderas till motsvarande 25,7 miljarder kronor, Norges nionde största förmögenhet enligt E24.no. – Det är klart att det var en speciell kväll för oss alla, säger Petter Stordalen. Petter Stordalen har inga planer på pension Med affären skrev han över 99,99 procent av sina aktier i Strawberry Holding i lika stora delar till tre nya investmentbolag som ägs av hans tre barn Emilie, 25, Henrik, 23 och Jakob, 20. Petter Stordalen behåller 0,01 procent av bolaget och säkrar kontrollen över verksamheten livet ut. – Jag har aldrig varit i bättre form och aldrig varit längre bort från pensionen. Detta handlar om att den dagen jag inte längre är här, så kommer mina barn ta över ansvaret för koncernen. Det säkerställer långsiktighet, kontinuitet och säkerhet för de anställda.
  6. Mikael: Nicke Jag tror du missförstår något väsentligt. Barnen har inte fått pengar som i cash som nu skulle kunnat användas. Barnen äger företaget som det nu går dåligt för. Det var många år sedan Petter skrev över företaget och värdet har nog fallit rätt hårt de senaste två månaderna.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024