Annons:

15 procent av Deturs resor har blivit inställda

Totalt omkring 120 av Deturs avgångar från tolv svenska flygplatser har ställts in i år, enligt företagets egna siffror. Det innebär 15 procent av de lågprisresor som sålts inför vårens säsong. Se researrangörens mejlsvar på SVT:s frågor här nedan.

Bolaget förklaring är att det har varit få bokningar på dessa avgångar för att det skall vara möjligt att genomföra dem.

En kund anser att ni ”bluffar med lockpriser”, säljer billiga resor som ställs in med kort varsel för att ersättas med ett annat erbjudande som är flera gånger dyrare. Vad säger ni om det?

”Lockpriserna’ är ingen bluff, vi har betydligt fler resenärer som redan rest på resor med nedsatt pris än dem som dessvärre drabbats av inställda resor”…”Att gå igenom den processen med syfte att ställa in resor och försöka få ombokningar till en annan resa med högre pris skulle helt enkelt inte vara vare sig logiskt eller lönsamt.”

Konsumentverket har nu öppnat ett tillsynsärende mot Detur angående bristande kommunikation till kunderna i fall där resor ställts in rapporterar SVT.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024