Annons:

Lingmerths Resebyrå rekryterar ny vd

Mitt i den globala krisen väljer Lingmerths Resebyrå att storsatsa. I drygt ett år har man arbetat med strategiutveckling kring framtida position och kunderbjudanden, och nu är det dags att gå från vision till verklighet. Ett arbete som kommer genomföras med en ny person vid rodret, enligt ett pressmeddelande.

Peter Eklund, VD för Lingmerths Resebyrå idag, tar från augusti över rollen som styrelseordförande i företaget. Ny VD blir Mikael Lundberg. Han kommer närmast från Consid som är ett av Sveriges snabbast växande bolag där han inom koncernen haft roller som strateg inom digital transformation, affärsområdeschef och VD.

– Mikael har på konsultbasis varit ledande i utvecklingen av vår framtida strategi. Att han nu kan ta vid och förverkliga visionen som VD är otroligt förmånligt. För egen del känns det både naturligt och rätt att anta rollen som ordförande för Lingmerths framtidsresa efter flera år med stark organisk tillväxt, säger Peter Eklund.

Mikael Lundberg har gedigen bakgrund inom affärsutveckling, marknad och försäljning, men även som chef i olika branscher. Att leda och driva den digitala omställningen av verksamheter har löpt som en röd tråd genom hela hans yrkesliv.

– Jag är oerhört glad för den här möjligheten. Det Lingmerths jag lärt känna under ett drygt år är imponerande på många sätt. Jag ser fram emot att komma ombord och fortsätta utveckla Lingmerths för att möta framtidens utmaningar och möjligheter, säger Mikael Lundberg.

Ett företag i resebranschen som storsatsar just nu kan verka underligt, när de flesta aktörer fokuserar på besparingar. Men enligt Mikael Lundberg är satsningen helt naturlig, till och med nödvändig

– Den här globala krisen har egentligen bara ännu tydligare visat vikten av det strategiarbete vi gjort. Vi har ställt in siktet mot nya mål, och vår enda väg nu är framåt. Lingmerths och resebranschen som helhet kommer se annorlunda ut på andra sidan av den här krisen, och det gäller att följa med i utvecklingen. Eller rentav leda den, avslutar Mikael Lundberg i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024