Annons:

SBTA flyttar fram årets konferens till 2021

Affärsresenärsföreningen SBTA skulle ha en stor konferens i Stockholm nästa vecka, men har bestämt sig för att skjuta upp eventet NBTS ett år till 2021. Här berättar organisationens generalsekreterare Lotten Fowler varför.

Först för dem som inte vet, vad är SBTA?

SBTA är en branschförening som samlar köpare och leverantörer av affärsreserelaterade tjänster och frågor. Föreningen har funnits sen 1983 och bildades av några av Sveriges största företag, för att tillsammans bygga upp det vi kallar travel management som var nytt då.

Varför ställer ni in årets event som skulle gått av stapeln i Stockholm nästa vecka?

Vi ställer inte in, utan flyttar vårt NBTS till nästa år, av några olika anledningar. Travelban/reserestriktioner införs nu hos fler och fler företag, även i leverantörsledet, vilket innebar att antalet avbokningar ökade. De danska delegaterna hade i stort sett alla avbokat, finnarnas avbokningar ökade och om vi hållit evenemanget hade det i dagsläget inte blivit ett ”nordiskt event” i dess riktiga bemärkelse.  Saying that, vi hann bara få in ett 30-tal avbokningar av närmare 400 men trenden var tydlig.

En annan anledning var att många av de företag som deltar från leverantörsledet just nu har otroligt mycket att göra. I vissa fall kämpar de för sin överlevnad. Bokningarna har gått kraftigt ner och man jobbar nu med av- och ombokningar. Vi kommer få se permitteringar den närmaste tiden, vissa bolag har redan aviserat att de kommer. Att i det läget ”åka på konferens” upplevdes av många som en svår prioritering.

Vi förstår det. Fokus nu måste få ligga på att hantera situationen. Konferensen kan vi hålla längre fram.

Rent generellt, vad tror dina medlemmar om coronaviruset och dess effekt på vår värld?

Coronaviruset kommer att få enorma konsekvenser, framför allt på vår värld. Dagens DN illustrerar tydligt hur servicenäringen drabbas först och hårdast. Corona är säkert farligt och obehagligt på många sätt, men den panik som drabbat världen är utan motstycke och går inte att förbereda sig på över huvud taget.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024