Annons:

Annons:

Frank Fiskers

Scandic är ett av Sveriges mest jämställda börsbolag

Scandic kvalar in på stiftelsen Allbrights vita lista över de mest jämställda börsbolagen i Sverige.

Scandic har tre kvinnor i koncernledningen och två kvinnor i styrelsen. Detta gör att de hamnar på plats 24 av 282 börsbolag. Enbart 32 bolag kvalar in på stiftelsens vita lista: dvs bolag där man anses ha en jämn könsfördelning.

–  Scandic rekryterar efter kompetens och jag ser inga svårigheter utan som en självklarhet att kombinera kompetens med en balanserad könsfördelning i företagsledning. Inom Scandic är det även cirka fifty-fifty när det gäller könsfördelningen av hotelldirektörer runt om i Norden, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef på Scandic i ett pressmeddelande.

–  Vi gratulerar Scandic till att vara ett modernt bolag som tar vara på kompetens oavsett kön. Jämställdhet har alltid ett värde i sig själv ur ett rättighets- och demokratiskt perspektiv men det stärker också bolagens lönsamhet och konkurrenskraft. Vi är glada över att se Scandic på den vita listan, säger Amanda Lundeteg, vd på AllBright i pressmeddelandet.

Jämställdheten hos svenska börsbolag lämnar generellt sett mycket kvar att önska. Fyra av fem ledare är män enligt Allbrights rapport. Men med tanke på de dystra siffrorna från föregående år anses jämställdhetsarbetet hos svenska börsbolag ändå vara på väg framåt.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Vi söker en ny stark kollega!
Sista ansökningsdag:
4 september 2018
Recruiting in Gothenburg
Sista ansökningsdag:
7 september 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
RK Travel Group söker reseproducenter
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018