Annons:

Så drabbas Skandinaviens största campingkedja av stormen Hans

First Camp, Skandinaviens största campingkedja med 70 destinationer, har som en följd av regnovädret ”Hans” fått materiella fysiska skador på en camping. Ett fåtal andra campingar har tillfälligt fått reducera boendekapaciteten, enligt ett pressmeddelande.

First Camps camping i norska Gol drabbades av översvämning som en följ av regnovädret ”Hans” med skador på stugor, säsongsgästers ekipage och annan infrastruktur som följd. Primärt fyra campingar i Sverige har behövt temporärt reducera boendekapaciteten på grund av högt vattenläge i Siljan.
Normala fluktuationer i sommarväder har historiskt haft mycket begränsad påverkan på campingbranschen, men augustis regnoväder med i vissa fall begränsad framkomlighet på vägar har haft en negativ inverkan på månaden. Koncernens bokningsläge för boende under augusti månad var, per den 21 augusti, cirka sex procent lägre än vid motsvarande tidpunkt föregående år, med stora regionala skillnader. On-site intäkter, i form av butiks- och restaurangförsäljning och badland, har högre väderkänslighet och har under månaden sett större negativ påverkan än boende-intäkter.

First Camp-koncernen har 70 destinationer varav 65 ingår i obligationsstrukturen i First Camp Group AB.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024