Annons:

Scandics avgående styrelseledamot säljer sina aktier – här är ersättarna

Scandics styrelseledamot Martin Svalstedt, som har avböjt omval till styrelsen, har sålt 230.000 aktier, motsvarande hela hans innehav, i Scandic. Michael Levie och Frank Veenstra kommer att bli till nya styrelseledamöter.

Försäljningen framgår av Finansinspektionens insynsregister. Affären gjordes till kursen 55:12 kronor per aktie och var värd totalt 12,7 miljoner kronor. I förra veckan meddelades att Martin Svalstedt avböjde omval till styrelsen, i vilken han varit ledamot sedan 2017. 

Inför årsstämman föreslår valberedningen Michael Levie och Frank Veenstra till nya styrelseledamöter. Valberedningen meddelar samtidigt att Grant Hearn och Martin Svalstedt avböjer omval.

Valberedningen anser att Michael och Frank kommer att bidra med betydande kommersiell och operationell erfarenhet av tillväxt, digital transformation och investeringar ur ett internationellt perspektiv.   

Michael Levie 

Michael är medgrundare av citizenM, ett hotellbolag i framkant inom digitalisering som driver prisvärda hotell i premiumsegmentet i USA, Europa och Asien. Michael har tidigare arbetat i ledande befattningar hos flertalet internationella hotellkedjor såsom NH Hotels och Sonesta Hotels. Michael har en MBA i hospitality management från ESSEC Business School.   

Frank Veenstra

Frank har en gedigen och mångårig erfarenhet av globala investeringar, kapitalförvaltning och finansiering inom hotellindustrin. Frank har arbetat i ledande positioner på bland annat NH Hotels som investeringsansvarig, som globalt ansvarig för hotellinvesteringar på Abu Dhabi Investment Auhtority, samt inom investeringsfonder och som rådgivare åt hotellbolag. Frank har en kandidatexamen i hotel management från Hotel Management School Maastricht samt är utbildad inom kvalificerad bokföring.   

Valberedningen föreslår årsstämman omval av övriga nuvarande ledamöter i styrelsen: 

• Gunilla Rudebjer, ledamot 

• Fredrik Wirdenius, ledamot 

• Kristina Patek, ledamot 

• Per G. Braathen, styrelsens ordförande  

Scandics styrelseordförande Per G Braathen är också ägare av BRA flyg.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024