Annons:

Många flög i oktober – ”de mest reseintensiva dagarna hittills i år”

Resetrycket vid Swedavias flygplatser var sammantaget fortsatt högt under oktober månad. Detta trots ett osäkert omvärldsläge. Stockholm Arlanda Airport hade flera dagar med nära årshögsta resenivåer i samband med starten på höstlovet, enligt ett pressmeddelande.

För närmare 90 procent av passagerarna var väntetiderna till säkerhetskontrollen max 10 minuter. Flygbolagens vinterprogram inleddes i slutet av månaden med nya satsningar destinationer och linjer, främst på Arlanda men även på regionala flygplatserna. Bland annat stärker Luleå Airport den regionala tillgängligheten med flera nya direktlinjer till Europa, däribland London.

– Det är uppenbart att vi trots ett osäkert konjunktur- och omvärldsläge fortsätter att prioritera att resa och det personliga mötet – såväl privat som i jobbet. På längre sikt kan orosmolnen förstås komma att påverka efterfrågan på resor, men det är effekter som vi än så länge inte har märkt av. Tvärtom hade vi på Arlanda i samband med höstlovet flera dagar med de mest reseintensiva dagarna hittills i år. I säkerhetskontrollen på flygplatsen var läget fortsatt stabilt med normaliserade väntetider för säsongen och för närmare nio av tio passagerare vad den under 10 minuter, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Sett till månadens totala resande hade Swedavia sammantaget 2,7 miljoner resenärer i oktober. Det är 62 procent fler än förra årets oktober och 77 procent av prepandeminivåerna, 2019. 1 963 000 resenärer reste utrikes medan 768 000 resenärer reste inrikes, vilket motsvarar en ökning i årstakt med 73 procent för utrikesresandet respektive 39 procent för inrikesresandet. Jämfört med 2019-årsnivåer ligger utrikesresandet i oktober på 83 procent respektive 67 procent för inrikesresandet.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024