Annons:

Ännu en internationell hotellkedja vill in i Sverige

Minor Hotels, som äger 530 hotell med totalt över 78 000 rum runt om i världen, vill öppna sina första hotell i Sverige. Det efter en premiär i Köpenhamn och en kommande öppning i Helsingfors. – Det är bara början för oss. Vi vill växa i Norden. Vi vill bli ett av de mest kända hotellvarumärkena i Norden, säger Tobias Årfelt, ansvarig för lyxhotellkoncernens expansion i Norden, till Fastighetsvärlden.

Minor Hotels, med bas i Bangkok, köpte 2018 hotellkedjan NH Hotels Group med huvudkontor i Madrid. Det är via det sistnämnda man nu lägger i en högre växel i framför allt fyra marknader: Norden, Storbritannien, Frankrike och USA.

– Mitt jobb är att hittat nya projekt i Norden. Vi har ingen övre gräns för hur många hotell vi vill öppna. Men initialt är målet fem hotell i vardera huvudstad, säger Tobias Årfelt och tillägger att man är redo att teckna ”nordiska hyresavtal”, vilket historiskt hindrat internationella hotelljättar från att göra entré på den nordiska hotellmarknaden.

Minor Hotels har närvaro i 56 länder inklusive Danmark där man 2021 öppnade ett hotell i Köpenhamn med 400 rum. I början av 2024 är det dags för kedjans andra hotell i Norden, NH Collection Helsinki Grand Hansa, ett femstjärnigt hotell med 224 rum på Mannerheimvägen, mittemot centralstationen i den finländska huvudstaden. Det nya Helsingforshotellet kommer att koppla samman två av stadens mest ikoniska byggnader: Kalevahuset (känt som Hotel Seurahuone) och Nya Studenthuset.

– I Norden är många hotell inriktade på midscalesegmentet. Merparten av våra koncept finns i segmenten upscape till lyx. Det är segment som vi bedömer underrepresenterade i Sverige.

Om Minor Hotels

Minor Hotels är en internationell hotellägare, operatör och investerare med mer än 530 hotell. Minor Hotels utforskar nya möjligheter inom hotellverksamhet med en mångsidig portfölj av fastigheter designade för att tilltala olika typer av resenärer. Genom Anantara, Avani, Oaks, Tivoli, NH Collection, NH Hotels, nhow, Elewana, Marriott, Four Seasons, St. Regis, Radisson Blu och Minor International, verkar Minor Hotels i 56 länder i Asien och Stillahavsområdet, Mellanöstern, Afrika, Indiska oceanen, Europa, Sydamerika och Nordamerika.

En kommentar

  1. Liss: Helsinki Grand Hansa tillhörde tidigare till Hyatt
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024