Annons:

Michelinkrogen Aira köper Julita Wärdshus – ska bli en gastronomisk destination

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki har vid sidan av sin enstjärniga restaurang Aira i Stockholm även drivit restaurangen på Julita Wärdshus i Södermanland. Nu tas nästa steg för att etablera Julita som ny matdestination när Aira förvärvar restaurangen, enligt ett pressmeddelande. Airas största ägare Svenska Brasserier ingår dock inte i denna affär.

Ambitionen är att göra den pittoreska Sörmlands-gården till en gastronomisk destination. Kökschef på Julita är ingen mindre än Gustav Leonhardt – vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023 och Sveriges representant i den globala tävlingen Bocuse d’Or 2024/25.

– Det ska bli superkul att komma ut till Julita! Att få laga mat i hög klass i en fantastiskt fin och inspirerande miljö med otrolig potential. Det ska bli väldigt spännande att se hur långt vi kommer under det här året,  säger Gustav Leonhardt, vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023 och kökschef på Julita.

– I 15 år har jag drivit Julita Wärdshus – och det med stor glädje. När nu Aira officiellt förvärvar restaurangen känner jag att vi får in den kraft som behövs för att ta Julita till den nivå som platsen förtjänar. Restaurangen har verkligen potential att bli en Michelin-destination, säger Tommy Myllymäki.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024