Annons:

De kan vinna Stora RES-priset Destination 2024

För fjärde gången någonsin presenterar Travel News nästa års destinationer i kategorierna weekend, en vecka i solen och drömresan långt borta. Det är svenska folket som i en stor undersökning med 1500 intervjuer har berättat vart de längtar efter att åka på semester nästa år.

Tävlingen och rapporten som kommer redovisas på Travel News Market den 9 november görs i samarbete i samarbete med Nordic Bench. Här är alla de nominerade på short list. Två stora nyheter i året undersökning är att vi nu samarbetar tätt med vår systertidning RES och att priset nu kommer att heter Stora RES-priset Destination 2024 samt att vi nu respondenterna fritt bestämma vilka destinationer som är prisvärda, trygghet och premium. Det är alltså inte längre experter på resor som nominerar destinationer utan det svenska folket enkom.

Vem som vinner avslöjas på Travel News Market i RES och Travel News monter den 9 november kl 17 på Stockholm Waterfront Congress.

Fakta om Stora RES-priset Destination 2024 

Vad är viktigaste när du reser på semester? Travel News och Nordic Bench frågade 1500 svenskar över hela landet. Precis som när teknikbolaget Amadeus undersökte detta hittade vi tre kategorier: prisvärt-resenären, trygghets-resenären och premium-resenären. 

Den första gruppen vill ha valuta för pengarna och att det ska vara prisvärt på plats. 

Grupp två vill veta vad hen får och vill känna sig trygg i sitt val av hotell och plats. 

Den tredje gruppen är beredd att betala mer för en unik upplevelse.

Sen frågade vi var respektive grupp helst vill åka i tre kategorier: weekendresa, en vanlig semesterresa och en långresa. Tidigare hade vi i  varje kategori hade vi ett antal nominerade som vaskats fram tillsammans med utvalda aktörer i reseindustrin, men detta har vi slutat med årets undersökning. 

Hur föddes idén till den här undersökningen?

– Den föddes i en längtan att hitta destinationer som är relevanta för den moderna resenären. Istället för att bara utgå från en enda journalists tyckande vill vi bredda perspektivet och hitta nya destinationer. Men vi vill också bekräfta de resmål som redan i dag är populära. Jag tror inte att vår rankning kommer att revolutionera reseindustrin, men de kommer att ge bättre upplevelser eftersom vi utgår från människors förväntningar, säger Travel News chefredaktör Viggo Cavling.  

Travel News Market 2022 Destination 2023
Travel News chefredaktör Viggo Cavling intervjuar Nordic Bench Jan Ogner

Ansvarig på Nordic Bench är Jan Ogner, berätta om undersökningen?

– Undersökningen genomfördes i Nordic Benchs webbpanel under hösten via vår omnibus. När datainsamling var klar så kunde vi koppla ihop resultatet från omnibus-undersökningen med vårt verktyg för målgruppsprofilering och segmenteringar ”Profiles”. Resultaten över vilka destinationer som svenskarna drömmer om att resa till är spännande i sig, men Profiles möjliggjorde också att vi kunde måla upp en levande och detaljerad bild av segmenten. Vilka är de? Hur reser de idag, Hur mycket pengar spenderar de, Hur och var vill människor resa framöver? är frågor som undersökningen svarar på.  

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024