Annons:

Annons:

Escape Travel Group köper Prima Travel AB: ”Vi ska öka omsättningen”

Prima Travel är marknadsledande inom vandrings och cykelturer på den svenska marknaden. From den 1 Januari är nischarrangören såld till norska Escape Travel Group. Prima Travel som startade 1986, håller till i Göteborg och säljer sina resor både på den svenska och norska marknaden. 9 av 10 gäster är svenska. Prima Travel säljer både gruppresor med guide och vandrings- och cykelresor på egen hand. Italien och Spanien är de två populäraste länderna och där ger Prima Travels långa erfarenhet en stor fördel.

– Prima Travel är mycket kompetenta inom sin nisch. Vi känner nischen väl ifrån vår egna satsning på Escape Aktiv i Norge, säger Gunnar Grosvold, VD i Escape Travel Group i ett pressmeddelande.

Någon prislapp vill Gunnar Grosvold inte redovisa, men säger att bolagets omsättning ska öka från 45,5 miljoner sek 2018 till 50 miljoner sek 2019.

– Vi ser stora möjligheter att utveckla vår spännande verksamhet i Escape Travel Group, säger Johan Magnusson VD i Prima Travel. Här finns en gedigen branschkunskap och ett stort intresse för aktiva resor.

Escape Travel Group omsätter efter köpet av Prima Travel för 760 NOK i fyra länder. 450 mnok på den norska marknaden med  Escape Travel, Cruise.no och Carpe Diem. 150 msek i Sverige med Prima Travel, Escape Sport och Escape Travel. 100 mdkk i danska Signatours med varumärkena In-Italia och Hideaways. 4 meuro i tyska Siglinde Fischer. 65% av resorna är gruppresor och 35% individuella resor. Verksamheten ägs av Braganza AB som också äger Ticket, Dyreparken i Kristiansand i södra  Norge, flygsällskapet BRA och den digitala banken BRAbank.

En kommentar

  1. Subscriber User: "ledande arrangör" kan man knappast kallas i något av de segmenten... Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA