Annons:

Annons:

EU kan införa visumtvång för USA och Kanada

EU-kommissionen har startat en process för återinföra krav på visum för amerikanska och kanadensiska medborgare för inresa till EU.

Enligt en artikel i Di har EU-kommissionen har startat en process för att återinföra krav på visum för amerikaner och kanadensare som vill besöka EU-länder. USA och Kanada kräver visum för medborgare från vissa EU-länder vilket är en anledning till att processen har startats. USA kräver visum av medborgare från Cypern, Polen, Kroatien, Bulgarien och Rumänien.  Kanada kräver visum av medborgare från Bulgarien och Rumänien.

– Full visareciprocitet står högt på vår dagordning i våra bilaterala relationer med dessa länder. Vi kommer att fortsätta sträva efter en rättvis lösning, sa EU-kommissionär Dimitris Avramopoulos, ansvarig för medborgerliga frågor, enligt Di.

Europaparlamentet och EU-länderna i ministerrådet uppmanas av kommissionen att ta ställning i frågan före den 12 juli i år.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019