Annons:

Fyra nominerade till Grand Travel Awards Ekoturismpris

Växande fågelturism, smakfulla hummeräventyr, sommarbuss till tumlarna och vinteräventyr med sång och musik. Nu har fyra företag nominerats till Grand Travel Awards Ekoturismpris.

För artonde gången utser Svenska Ekoturismföreningen tillsammans med branschtidningen Travel News vinnaren av Grand Travel Awards Ekoturismpris. I år nomineras följande fyra arrangörer till den prestigefyllda utmärkelsen:

Birdsafarisweden:  Med ugglor hackpettar och skogshöns lockar Birdsafarisweden ett växande antal fågelskådare till Sverige. Grunden är ett brett nät av lokala guider, samverkan med olika boenden och allt fler gömslen i skogen för fotografering och nära upplevelser. Några av dessa krypin blev tyvärr även lågornas rov i förra årets stora skogsbrand i Västmanland. 

Everts Sjöbod: Everts Sjöbod i Grebbestad har tålmodigt utvecklat sin verksamhet kring hummersafari, ostronprovning och krabbfiske till en av de främsta på västkusten. Otaliga journalistbesök har resulterat i kittlande reportage i en lång rad internationella tidningar och förra året kunde bröderna Karlsson äntligen inviga sitt eget boende i sjöboden vid båtbryggan.

Kullabergsguiderna: Företaget har de senaste åren framgångsrikt visat upp den hotade tumlaren för tusentals besökare. Samverkan med reservatets förvaltning, traktens naturum och andra aktörer har bidragit till bättre upplevelser, en sommarbuss ända ut till fyren och värdefull hjälp till nordiska valforskare med tumlarobservationer och fältarbeten.

Tur o Ton i Hälsingland: Med facklor, bjällror och nordsvenska hästar skapar Tur o Ton i Hälsingland magisk vinterstämning när slädarna glider fram genom björnskogar, som ibland även hyser varg. Mixen med skönt boende på ortens konferenshotell, hälsingemat med sång, musik och historier från förr lovordas av nöjda besökare och fyller slädarna till bristningsgränsen.

Liksom tidigare år har alla nominerade kandidater till priset hämtats från Naturens Bästa – kvalitetsmärkningen som samlar allt fler av Sveriges främsta naturresearrangörer och deras finaste utbud, skriver Ekoturismföreningen i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024