Annons:

Annons:

Las Vegas mobiliserar för att hindra turisttapp

Las Vegas kan räkna med ett turisttapp på cirka fem procent de kommande halvåret, som en följd av masskjutningen i början av oktober. Det visar beräkningar som investeringsbanken Morgan Stanley genomfört.

44 procent av Las Vegas invånare lever av turism och i fjol kunde staden räkna in 43 miljoner besökare som i snitt spenderade nästan 8 000 kronor under vistelsen.

Det är alltså stora summor i omlopp och rädslan för att masskjutningen i början av oktober ska påverka turismen enligt investeringsbanken Morgan Stanleys beräkningar är därmed stor. För att försöka förhindra detta har spelstaden ersatt sin gamla slogan ”Det som händer i Vegas, stannar i Vegas”, med hashtaggen #vegasstrong som nu syns på många av stadens neonblinkande reklamskyltar, skriver Dagbladet.

En av många kändisar som twittrat under taggen, är den gamla tennisstjärnan André Agassi som skriver: ”Vad är styrka? Styrka är parkeringsvakter som blir livräddare och mödrar som blir livräddare”.

Vidare säljs t-shirts med mottot tryckt på bröstet, där inkomsten oavkortat går till offer och släktingar efter masskjutningen.

– Vi måste ta vara på våra turister och på oss själva. Det är det vi koncentrerar oss på nu, säger turistchefen Rossi Ralenkotter i en kommentar.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018