Annons:

Las Vegas mobiliserar för att hindra turisttapp

Las Vegas kan räkna med ett turisttapp på cirka fem procent de kommande halvåret, som en följd av masskjutningen i början av oktober. Det visar beräkningar som investeringsbanken Morgan Stanley genomfört.

44 procent av Las Vegas invånare lever av turism och i fjol kunde staden räkna in 43 miljoner besökare som i snitt spenderade nästan 8 000 kronor under vistelsen.

Det är alltså stora summor i omlopp och rädslan för att masskjutningen i början av oktober ska påverka turismen enligt investeringsbanken Morgan Stanleys beräkningar är därmed stor. För att försöka förhindra detta har spelstaden ersatt sin gamla slogan ”Det som händer i Vegas, stannar i Vegas”, med hashtaggen #vegasstrong som nu syns på många av stadens neonblinkande reklamskyltar, skriver Dagbladet.

En av många kändisar som twittrat under taggen, är den gamla tennisstjärnan André Agassi som skriver: ”Vad är styrka? Styrka är parkeringsvakter som blir livräddare och mödrar som blir livräddare”.

Vidare säljs t-shirts med mottot tryckt på bröstet, där inkomsten oavkortat går till offer och släktingar efter masskjutningen.

– Vi måste ta vara på våra turister och på oss själva. Det är det vi koncentrerar oss på nu, säger turistchefen Rossi Ralenkotter i en kommentar.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024