Annons:

Annons:

Nu börjar kryssningssäsongen

Mellan den 3 maj och 13 oktober i år förväntas cirka en halv miljon kryssningsresenärer komma till Stockholm. Resenärer som kommer att spendera cirka en halv miljard kronor på upplevelser, restauranger, hotell och shopping.

Den 3 maj anländer fartyget MSC Musica till Stockholm vilket blir startskottet för kryssningssäsongen i Sverige. Varje år anländer en halv miljon kryssningsresenärer till Stockholm, främst från England, Tyskland, USA och Italien och de förväntas spendera cirka en halv miljard kronor på hotell, restauranger, sevärdheter och shopping.

240 fartyg väntas komma till Stockholm innan säsongen slutar den 13 oktober varav 56 är turnarounds – något som anses extra viktigt för turistnäringen då det ofta innebär att resenärer stannar en dag och en natt extra i staden.

– Kryssningsturismen bidrar stort till besöksnäringen och är betydelsefull för hela Stockholmsregionen. Antalet fartyg som ligger över natt i Stockholms Hamnar fortsätter att öka, vilket är positivt då dessa passagerare stannar längre i regionen, upplever mer av destinationen och spenderar därmed mer på sightseeing, hotell, restauranger och shopping i Stockholm, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019