Annons:

Resebolaget UTG tar in nya pengar på grund av andra coronavåg

Unlimited Travel Group (UTG), som är ett investmentbolag med fokus på reseindustrin, har beslutat att genomföra en företrädesemission på cirka 35,1 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under september 2020 genomfördes en företrädesemission i UTG i syfte att stärka bolagets rörelsekapital för att kompensera för den intäktsreduktion som resebranschen drabbats av sedan utbrottet av covid 19-pandemin.

Under hösten har coronaläget förvärrats, och detta läge kan rimligtvis förväntas bestå till dess vacciner och andra åtgärder medför att resandet åter når mer normala nivåer, skriver bolaget.

”Styrelsen bedömer att en ytterligare förstärkning av rörelsekapitalet bör ske för att bibehålla bolagets finansiella styrka och uthållighet över en längre period än vad som kunnat antas tidigare under året”, heter det.

Emissionen omfattar högst 5.851.090 aktier vid full teckning. Aktieägare i bolaget erhåller en teckningsrätt för varje innehavd aktie och det krävs en teckningsrätt för att teckna en ny aktie till en teckningskurs om 6:00 kronor per ny aktie.

Emissionen kommer till mer än 50 procent att omfattas av teckningsförbindelser från ett mindre antal aktieägare. Fullständig information om emissionen kommer att presenteras i ett prospekt, vilket offentliggörs senast dagen före teckningsperiodens inledning.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024