Annons:

Restriktionerna blir kvar åtminstone ett år

De restriktioner som finns i Sverige för att motverka spridningen av coronaviruset kommer att finnas kvar i åtminstone ett år, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndighet, i SVT:s Agenda.

Han är medveten om att budskapet från myndigheten varit förvirrande då det skett både lättnader på äldreboenden samtidigt som alla som kan fortfarande uppmanas att arbeta hemma.
– Det handlar om att hitta en balans. Det viktiga är att människor förstår att de ska hålla avstånd och inte röra sig ute med milda symptom, att minska trängseln och att arbeta hemifrån. Vi ska fortsätta med det som varit framgångsrikt.
Carlson utesluter inte att det kan bli aktuellt med lokala restriktioner.

3 kommentarer

  1. Erik: Visst har det varit oklara besked när det gällt vissa saker. Men samtidigt ska vi vara jäkligt tacksamma över de ändå rätt enkla restriktionerna vi har och har haft här, samt att vi sluppit lockdowns som andra länder i Europa tvingats till. Som bevisats inte haft någon som helst effekt alls, förutom att befolkningen fått det ännu sämre och landet i sig inte får in några pengar alls. De länder som var under lockdowns i våras är ju de som har det svårast nu
  2. Cilla: Sverige har 10 ggr så många döda än Danmark, för att inte tala om alla långtidssjuka och de som blivit kroniskt sjuka av Covid-19. Fantastiskt bra strategi vi har haft i Sverige!
  3. Erik: Vad har antalet döda med saken att göra?. Folk dog även i länder som hade lockdowns. Sluta vara så förbannat fixerade vid dödsfallen och antalet smittade. Se det för vad det är istället. Sett till den ekonomiska skadan så klarade vi oss bättre än länder som helt stängde ner. Och vi har också sluppit jojo-restriktioner med öppna, stäng, öppna, stäng.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024