Annons:

UD avråder från alla utlandsresor

Utrikesdepartementet avråder nu från alla resor till andra länder. I ett pressmeddelande skriver UD att det gäller ”icke nödvändiga resor ”

Coronaviruset påverkar resandet på ett sätt vi aldrig upplevt tidigare och läget förändras mycket snabbt, säger Diana Qudhaib, presskommunikatör på UD, till TT.

Beslutet kommer i skenet av att en rad länder tagit beslut om skärpta gränsregler.

Under de senaste 24 timmarna har flera länder vidtagit långtgående åtgärder och vi ser kraftiga störningar i internationella flygtrafiken.I det här läget finns ett behov av att skicka en stark signal till svenskar om att det här inte är rätt tid att resa, säger Diana Qudhaib.

Pressmeddelandet lyder: ”Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. I länder eller områden där UD sedan tidigare avråder från resor, gäller dessa beslut.

Beslut om avrådan togs den 14 mars 2020. Avrådan gäller till och med den 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras.”

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024