Annons:

World Travel & Tourism Council vill uppmärksamma reseindustrins betydelse

Världsorganisationen World Travel & Tourism Council startar i dag kampanjen #TogetherInTravel för att uppmärksamma hur viktig reseindustrin är globalt – både ekonomiskt och kulturellt.

World Travel & Tourism Council, WTTC, en medlemsorganisation för ledande befattningshavare inom världens rese- och turismsektor, vill nu sprida hopp och påminna om resandets betydelse, både för alla som jobbar i reseindustrin, men även för resenärerna.

– Drömmar är en del av våra liv och vi vill med detta initiativ uppmuntra till tankar om de ljusare dagar som väntar oss framöver. Resor och turism är en kritisk sektor för den globala ekonomin och står för en av fyra nya jobb världen över och bidrar med 10,3 procent till BNP, säger Gloria Guevara, ordförande och vd, WTTC.

WTTC vill nu uppmana resenärer att dela sina reseminnen och framtida resedrömmar under hashtaggen #TogetherInTravel. Man har även skapat en sajt, togetherintravel.com, där man kan dela reseminnen och konversera med andra.

– Vår sektor berör alla. Den bygger samhällen, minskar fattigdom och förbättrar de sociala aspekterna i vardagen. Men för närvarande är vi extremt utsatta på grund av Covid-19. Konceptet #TogetherInTravel är en följd av en önskan att samla alla som brinner för resor, att förena dem som arbetar hårt för att bygga upp sektorn igen och sprida ett budskap om solidaritet. Vi är ett globalt samhälle, ett samhälle där resor för oss närmare varandra, i rätt tid, säger Gloria Guevara.

– Vårt budskap är att vi fortfarande kan låta oss inspireras av framtida restips och bokningar, och samtidigt vara en del av ett virtuellt utrymme för att kollektivt dela, förena och inspirera varandra tillsammans, säger Gloria Guevara.

World Travel & Tourism Council (WTTC) representerar den globala privata sektorn för resor och turism. Organisationen består av 200 medlemmar med ledande befattningar inom världsturismindustrins alla branscher.

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024