Annons:

Väloljat spabesök på Clarion

Clarion Elements Spa är nyaste tillskottet i Choicesfären. Travel News har varit på besök och vi blev smått religiösa på kuppen.

[i=484020;w440;nb;nl]
Ett 50-tal norska skolungdomar i rödvita jackor tar emot mig när jag stiger in på Clarion Hotel Stockholm vid Skanstull.  Väl gömd bakom ungdomarna ser jag en glasskylt som informerar mig att Elements Spa finns på våning två. Väl uppe kommer jag nästan inte ur hissen på grund av folksamlingen som befinner sig där på mingel. En hjälpsam hotellanställd ser mina vilsna ögon och guidar mig bort till spaet som ligger bakom restaurangen och minglet.
Att stiga in i Elements Spa är en enorm kontrast mot stimmet och det förvirrande stojet i övriga hotellet – här är inredningen varmt brun. Ljus och blommor ramar in receptionsdisken och brunklädd personal tar emot. Jag får de obligatoriska tofflorna, handduken och badkappan. En vacker, indisk man, som endast talar engelska, tar emot mig och börjar med att lägga handen på min panna. Elements spa är inspirerat av det indiska hälsosystemet ayurveda och det är behandlingen abhyanga jag inleder med. Nästa led i behandlingen är en hälsodryck (oklart innehåll, men gott var det inte) och mina händer hålls ovanför två värmeljus – inte heller där fattar jag riktigt meningen med det hela och min indiske behandlare säger inte så mycket.
Oljemassagen är rent ut sagt fantastisk. Den ska ha en avslappnade effekt och dämpa stress.
Sedan påbörjar han behandlingen shirodara, där tempererad sesamolja rinner sakta fram och tillbaka över pannan. En märklig behandling som jag aldrig testat förut. Under behandlingarna mumlar spaterapeuten något som liknar böner. Han säger att han ber för min chakran … hmm. Jag känner mig lite undrande över att någon ber för något jag inte visste att jag hade. Efter 80 minuter och ytterligare en hälsodryck (godare den här gången) är det dags att testa poolen som finns avbildad i deras marknadsföringsmaterial. Den är fin, men den varma och lummiga känslan som bilden ger är inte helt sann. Jag bastar i både vedeldad- samt ångbastu och försöker sedan duscha av mig lite olja innan jag ska ut bland folk igen. Det är verkligen lättare sagt än gjort. Efter tre schamponeringar med ett ytterst anonymt schampo ger jag upp och går ut på Skanstulls gator som en välkammad rockabilly – men helt klart med en lugnare själ inombords.
Tips 1: Testa behandlingen shirodara – en märklig men underbar upplevelse.
Tips 2: Ta med eget schampo, Elements Spa-schampot var värdelöst mot olja.
Prisexempel: 50 minuter shirodara kostar 850 kr.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024