Annons:

Joggingtur med hotellet

Radisson Blu Waterfront Hotel i Stockholm erbjuder gästerna guidad joggingrunda två gånger i veckan. Vi hakade på en tidig tisdagsmorgon och slogs av huvudstadens skönhet.

Klockan sju på morgonen står de i receptionen i tajta joggingkläder, Steffen Sander och Anna Karis. De jobbar på hotellet och har sedan maj i år till uppgift att ta med springsugna hotellgäster på en runda.
I dag är det höstkulet och grått. Förutom TN:s utsända är det bara två franska gäster som hakar på. Men i somras hade man ibland 15 joggare i gruppen. Tanken är att springa tillsammans och visa gäster som inte hittar var de finaste joggingstråken går.
Hotellets standardrunda är Riddarfjärden runt, vilket är ett lika självklart som bra val. Sju och en halv kilometer längs Norr Mälarstrands och Söder Mälarstrands kajer, över Västerbron med utsikt över Gamla stan och på lummiga Långholmens grusstigar. Det är huvudstaden från dess bästa sida.
Fransmännen är imponerade. Stockholm är vackrare än de trodde. Hade de joggat själva hade de säkert irrat runt på trista och hårt trafikerade gator.
Vi joggar tillsammans i sex minuter per kilometer-tempo och småpratar hela tiden. Anna Karis, som i somras sprang Stockholms jubileumsmaraton, berättar att man alltid är två med från hotellet. En som springer i täten så att ingen gäst joggar vilse och en längre bak så att ingen lämnas i sticket.
Som flitig joggare och resenär ger jag mig ofta ut på morgonrundor när jag kommer till en ny stad i världen. Finns inget bättre sätt att rekognosera inför dagens aktiviteter. Stockholm Waterfronts joggingturer får högsta betyg, både för idé och genomförande. Enda missen är att man inte berättar om servicen på bokningssajten, utan först vid incheckningen. Om hotellet slår på trumman lite högre är jag övertygad om att jogginggruppen snabbt kommer att växa.

Tips 1: Missa inte! Att titta vänster när du springer på Västerbron. Då får du se Riddarholmen och Gamla stan bakom Riddarfjärdens vattenspegel – vackraste vyn i landet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024