Annons:

Hotell på startbanan

Du hör inte minsta flygbuller när du bor på nya Clarion Arlanda. Det visar TN:s test av nya flygplatshotellet.

Nya Clarion Arlanda tar plats ute vid Sveriges största flygplats. Det 13 våningar höga hotellet mellan terminal 4 och 5 syns överallt. Ju högre upp i hotellet du bor desto mer får du betala, men å andra sidan även desto mer magnifik utsikt över start- och landningsbanorna.
Hotellet är inrett i den moderna stil som blivit Clarions signum. Mitt rum går i skandinaviskt vitt, men med ombonade och påkostade detaljer: sänggavel i vitt läder, en tygfåtölj som andas 1800-tal, en vit ryamatta och en enorm tavla med gröna ängsdetaljer som fondvägg. Men det mest påtagliga är tystnaden. Trots en rätt hektisk trafik med både bilar och flyg läcker inget buller in, och öronpropparna blir liggande på nattduksbordet. Då är ljudnivån betydligt högre nere i receptionen (som Clarion trendkänsligt kallar welcome office). Trots att jag anländer närmare midnatt ekar en monoton, upptempo, instrumental ljudmatta genom lobbyn som övergår i en öde lobbybar. Musiken förstärker den ödsliga nattkänslan och känns inte så välkomnande, även om personalen är trevlig.
På morgonen kommer Clarion Arlanda mer till sin rätt. Frukostsalen är visserligen enorm, eftersom den även fungerar som matsal för konferenser och fester, men är smart avskild med spaljéer och marmorerade glasytor. Ett extra plus blir det för frukostbuffén som inte är överdådig, men sparsmakad. Liksom på alla andra Clarionhotell står en kock ute vid buffén med stekpannan i högsta hugg för att tillaga din favoritomelett.
Trots att det bara är en vecka efter invigningen verkar all logistik fungera, men det snickras fortfarande i vissa delar av hotellet. Den stora utomhuspoolen med 29-gradigt vatten är fortfarande bara ett betongblock. Men när den blir färdig blir det en perfekt avkoppling för en flygtrött kropp.

Tips 1: Restaurangen Kitchen & Table på översta våningen serverar lunch för 135 kronor, ett fridfullt alternativ till mathetsen nere i terminalerna.
Tips 2: Mötesrum i alla storlekar, från 4 till 900 personer.
Prisexempel: Dubbelrum en vardag i december från 1720 kronor.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024