Annons:

Flygskatten hot mot de små flygplatserna

Flygskatten kan slå hårt mot mindre trafikerade flygplatser beroende på hur skatten utformas. Trots att det ännu inte är klart hur den ska utformas, och därmed inte klart vilka konsekvenser skatten kan få, uppges en majoritet i skatteutskottet vara för flygskatten.

Regeringen räknar med att flygskatten ska dra in 1,44 miljarder kronor nästa år. Men det är inte klart hur skatten ska utformas.
Oppositionen i skatteutskottet menar att små flygplatser med redan glest trafikerade linjer drabbas om skatten införs på antalet passagerarplatser.
– Om skatten blir en fast avgift per såld biljett eller en schablonskatt på antalet passagerarplatser är avgörande. I det senare fallet kan det betyda neddragna eller nedlagda linjer, vilket hotar små flygplatser och utgör ett hot mot en förnuftig regionalpolitik, säger Gunnar Andrén, folkpartist och vice ordförande i skatteutskottet.

Enligt Andrén är en majoritet i skatteutskottet för den nya skatten.
– Men det är oacceptabelt att en majoritet i skatteutskottet accepterar en ny skatt som man inte vet hur den utformas eller vilka konsekvenser den får, säger Andrén, enligt DI.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024