Annons:

Globalt samarbete för biobränslen

SAS ingår i en global arbetsgrupp för att påskynda utvecklingen av förnyelsebara flygbränseln.

SAS har, tillsammans med ledande flygbolag, flygplanstillverkaren Boeing och bränsleutvecklaren Honeywell UOP, etablerat en arbetsgrupp med syfte att accelerera utvecklingen och kommersialiseringen av nya långsiktigt hållbara flygbränslen.
Med stöd från de globala miljöorganisationerna Världsnaturfonden, WWF, och Natural Resources Defense Council, NRDC, kommer The Sustainable Aviation Fuel User Group att sträva efter att påskynda utvecklingen för att möjliggöra kommersiellt användande av förnyelsebara flygbränslen som reducerar utsläppen av växthusgaser och minskar beroendet av fossila flygbränslen.
I arbetsgruppen ingår flygbolagen; Air France, Air New Zealand, All Nippon Airways, Cargolux, Continental Airlines, Gulf Air, Japan Airlines, KLM, SAS och Virgin Atlantic Airways som tillsammans står för ungefär 15 procent av den kommersiella flygbranschens bränsleförbrukning.
Arbetsgruppen har initierat två forskningsprojekt. Ett kommer att genomföras av Yale University’s School of Forestry & Environmental Studies och skall resultera i en grundlig utvärdering av att använda jatropha curcas som källa i ett förnyelsebart flygbränsle. I utvärderingen kommer hela livscykeln av växthusgasutsläpp att analyseras såväl som den socioekonomiska påverkan som uppstår där träden odlas. På samma sätt kommer NRDC att utvärdera alger som källa i ett förnyelsebart flygbränsle.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024