Annons:

Artificiell semesterby byggs på Gotska sandön

En artificiell inglasad semesterby där det året om är behagligt sommarklimat ska byggas på Gotska sandön, strax norr om Gotland. Initiativtagare är oljeshejken Saladdin Omar från Dubai.

I klimatdebattens spår krävs att vi skär ned på antalet långa flygresor. Tanken med den artificiella semesterbyn är att svenskar ska kunna uppleva känslan av att vara på semester i Dubai utan att behöva resa så långt.
Initiativtagare till projektet är oljeshejken Saladdin Omar som sedan tidigare driver ett 50-tal hotellanläggningar i just Dubai.
Enligt pressmeddelande ska stora delar av sandön glasas in. Med en särskild teknik ska man skapa ett behagligt semesterklimat året om. Här ska byggas flera större poolområden, spa, och fyra hotellanläggningar av varierande karaktär. Här ska också finnas casino, äventyrsland och zoo med många exotiska arter.
– Detta är framtidens turism. I våra anläggningar får man allt man kan önska sig på en semester utan att behöva göra någon lång flygresa, säger Tony Hutchinson. marknadschef på bolaget April Enterprises där Omar Saladdin är huvudägare.
Enligt pressmeddelande ska anläggningen ta emot de första gästerna i oktober 2010. Liknande semesterresorter planeras på dansk, finsk, norsk respektive färöisk mark.
Flera miljögrupper har protesterat mot projektet. De framhåller att miljön på Gotska sandön är unik och att flora och fauna skulle ta mycket stor skada. Men enligt uppgift till Vagabond pågår redan nu långtgående förhandlingar mellan den svenska staten och April Enterprises.
Klimatmässigt är det en fördel att antalet flygresor minskas, och den skada som skulle åsamkas Gotska sandöns miljö vägs upp av de klimatmässiga vinsterna.

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024