Annons:

SkyEurope går i konkurs

Lågprisflygbolaget SkyEurope ställer in samtliga flygningar och ansöker om konkurs.

I går ställde det slovakiska lågprisflygbolaget SkyEurope in samtliga flygningar med omedelbar verkan och ansökte om konkurs, skriver Reuters enligt Airwise.
 
Flygbolaget lanserades år 2001 och har trafikerat framför allt kontinentala Europa. I juni fick flygbolaget en tre månader lång respit från sina borgenärer i Slovakien och fokus låg på att omstrukturera och betala skulderna. Samtidigt sjönk flygbolagets passagerartrafik med 37 procent i juli. På grund av det sjunkande passagerarantalet och det krympande överskottet beslutade en av staten tillsatt förvaltare att bolaget inte hade ekonomiska förutsättningar för att fortsätta.
 
Flygplatsen i Wien portade SkyEurope från att landa från och med den 15 augusti eftersom flygbolaget inte betalat sina avgifter. På tisdagen meddelade flygplatsen i Prag att man gjorde detsamma.
 
Flygbolaget meddelade i juli att man hade fått en ny investerare som var beredd att sätta in 16,5 miljoner euro i bolaget och att bolaget fått ett tillfälligt lån om 5 miljoner euro. Under samma månad avgick styrelseordförande Jason Bitter.
 
För räkenskapsåret avslutades den 30 september ifjol gjorde bolaget en förlust om 18,9 miljoner euro. Året före var motsvarande siffra -15,7 miljoner euro.
 
SkyEurope hade en flotta om 14 plan och 697 anställda. I slutet av fjolåret trafikerade bolaget 38 destinationer med en kabinfaktor om 72,7 procent.
Flygbolaget meddelar att kunder som köpt resa med kreditkort ska vända sig till utfärdaren av kortet för att få tillbaka sina pengar. Den som har köpt resa via ett resebyrå hänvisas i första hand till resebyrån. Den som har betalat på annat sätt direkt till SkyEurope kan eventuellt inte få tillbaka sina pengar.
 
De kunder som just nu befinner sig på en resa och har hemresebiljetter med SkyEurope måste själva bekosta sin returresa med ett annat flygbolag, eller kontakta sitt försäkringsbolag.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024