Annons:

Hotellbrist hotar i Stockholm

Trots att flera nya hotell planeras i Stockholm kan det bli brist på hotellrum i Stockholm om fem år.

Enligt en studie som Turismens utredningsinstitut har genomfört måste andelen lågprishotell bli större på grund av det starkt ökande fritidsresandet, skriver TT och DN.
 
– För en internationell och växande stad som Stockholm är tillgången på hotell i olika prisklasser mycket viktig. Nästa år ökar sannolikt efterfrågan och Stockholm behöver fler hotell för att inte riskera att dämpa tillväxten, säger Olle Zetterberg, vd på Stockholm Business Region i rapporten.
 
Nästa år inträffar dessutom prinsessbröllop och flera stora kongresser i huvudstaden och börjar tillväxten återigen ta fart kommer affärsresenärerna tillbaka.
 
– Men kortsiktigt finns det ingen brist på hotellrum. Stockholmshotellen tappade i september, som är den viktigaste hotellmånaden, 25 procent av intäkten per disponibelt rum, revpar, och jag tror att vi kommer få se ett par tuffa år för Stockholmshotellen. Och det gäller även hotellen i Göteborg och Malmö, säger Björn Arnek, ekonom på branschorganisationen Sveriges hotell- och restaurangföretagare till TT.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024