Annons:

Twitter-bråk för Southwest som kastade ut tjock regissör

Southwest Air slängde ut regissören Kevin Smith från en flygning eftersom han är för tjock. Snart blossade en storm upp på Twitter och flygbolaget backade.

Den hetsiga debatten om överviktiga flygpassagerare blossade upp för Southwest Air sedan flygbolaget vägrade låta regissören Kevin Smith följa med på flyget. Enligt personalen är Smith för stor för att få plats i en stol, skriver Airwise.
 
Regissören skrev strax ett argt inlägg om hur han behandlats på Twitter och snart gick proteststormarna mot flygbolaget igång.
 
”Om du ser ut som mig kan du bli utkastad från Southwest Air”, skrev Kevin Smith och lade ut ett foto på sig själv på flyget, med uppblåsta kinder.
 
Enligt Smith kastade en pilot ut honom från flyget från Oakland till Burbank eftersom han var en säkerhetsrisk. Regissören hade egentligen bokat två platser på en senare flygning men kom med på denna flygning som stand by-passagerare.
 
I och med Twitter-inläggen blossade återigen debatten om överviktiga passagerare upp. En ström av ilskna svar från andra missnöjda kunder följde inläggen.
 
Southwest Airlines säger att deras policy är att resenärer ska kunna få plats säkert och bekvämt i en stol och kunna sänka armstöden, eller köpa en andra stol. Men efter Twitter-stormen bad Southwest regissören om ursäkt på telefon, på sin egen Twitter-sida och i ett meddelande på sin sajt.
 
Flygbolaget sade att det var ovanligt att sådana här saker hanteras så offentligt, men beslutade att detta fall var annorlunda eftersom så många var involverade.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024